Снимка БГНЕС

Защитата на 20-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови поиска делото срещу тях да приключи още днес - след разпоредителното заседание и без събиране на още доказателства.

Съдия Боян Кюртов обаче откри процесуално нарушение и върна процеса в досъдебна фаза.

Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на обвинения в убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Стамболийски - Рангел Бизюрев при заравянето на трупа.

“В показанията единият е заявил, че отрича съпричастност в укриването на тялото по какъвто и да е било начин, другият обаче е дал по-подробни обяснения, в които е казал, че двамата заедно са гледали да не дойде някой, докато Рангел заравя тялото”, каза съдия Кюртов. Той посочи, че заради разминаванията във версиите няма как двамата да имат един адвокат и се налага делото да бъде върнато в досъдебна фаза, за да си осигурят втори защитник.

Още по темата
Близнаците бяха порязани и за промяна на мярката им за неотклонение. Адвокат Светлана Званчева поиска те да бъдат пуснати от ареста, но магистратите отказаха.

Процесът срещу близнаците бе съпроводен с поредния протест на жители на Цалапица. Близките на Митко посрещнаха подсъдимите с викове “убийци” в коридора на съдебната палата. При излизането им отново имаше скандирания, а чичото на починалия Митко извика, че ако излязат на свобода, ще ги заровят живи.

След края на заседанието протестът се насочи към прокуратурата, пише "24 часа".

Припомняме, че издирването на тялото на Митко продължи прекалено дълго и това коства главите на няколко полицейски началници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase