Снимка БГНЕС, архив
fallback

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 33-годишна жена, причинила катастрофа с четирима пострадали, сред които и бебе, след употреба на алкохол и опиати.

На 13.10.2023 г. около 00,30 часа, обвиняемата Д.К. управлявала лек автомобил марка „Сеат” по локалното платно на бул. „Цариградско шосе”, когато нарушила правилата за движение по пътищата и причинила катастрофа с четирима пострадали, сред които и бебе.

Oще по темата

Д.К. е шофирала с концентрания на алкохол 0,9 промила, установено с тест „Дрегер 7510“ и след употреба на опиат, установено с „Drug Test 5000”. Обвиняемата е изгубила контрол над автомобила, който напуснал платното за движение на локалното платно при бул.”Цариградско шосе”, преминал през тротоарната и тревните площи вляво от платното за движение и реализирал пътнотранспортно произшествие с движещ се в ляво по кръговото движение на кръговото кръстовище лек автомобил марка „Мазда”. Вследствие на удара са причинени средни телесни повреди на четири лица.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление.

Д.К. е задържанa за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Сашо

преди 7 месеца

Сега 10 години затвор да и мине апстиленцията!!! Няма друг начин!!!

18

Анонимен

преди 7 месеца

Докато не се приемат драконовски мерки войната на пътя няма да спре. Карат пияни, надрусани, кой както си иска... клаксони, псувни, агресия, незачитане на останалите на пътя, неспазване на знаци, с 30-40 годишни бангии се правят на състезатели.

17

456

преди 7 месеца

Хахаха...Български прокурори и съдии....Е,няма да си признае жена му,естествено....Жалка държавица сме!

fallback