Снимка БГНЕС, архив
fallback

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отстрани временно от длъжност съдия Мирослав Митев от Окръжен съд – Търговище до приключване на воденото срещу него наказателно производство, съобщиха от пресцентъра на съвета.

За периода на отстраняването Мирослав Митев ще получава възнаграждение в размер на минималната работна заплата. Решението подлежи на обжалване в 14 дневен срок пред Върховния административен съд.

Искането за отстраняване на съдията е отправено към Съдийската колегия от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. То е отправено на основание Закона за съдебната власт, който предвижда тази възможност, когато магистратът е обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, като се дава възможност да бъде отстранен от длъжност до приключване на делото, пише БТА.

На 30 юни Софийският градски съд задържа за постоянно в ареста съдията от Търговище. Той беше заловен с 5000 лв. белязани пари, поискани от обвиняем по негово дело.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Палката

преди 7 месеца

Катаджиите им предлагат до сто лева и ги уволняват докато ги разследват и няма минимална заплата.Все пак го съдят,а не са само намалили заплатата Равни сме!Да живеят реформите!

18

Пепо

преди 7 месеца

Добре бе, докога само ще се отстраняват и после тихомълком намествани на други длъжности. Няма ли съд, затвор и т.н.? Теб ако те хванат с 20лв за катаджията изяждаш дървото , ама за магистрата нееее, няма закони. ненормална държава. Някой крал крал крал с години , източвал милиони , после те просто го отстранили от някаква си позиция. А милионите да се връщат нещо, ? ???

17

Анонимен

преди 7 месеца

Значи хванат с подкуп, отстранен временно, а не уволнен дисциплинарно, и ще получава минимална заплата, за която честните хора работят тежък труд? *** държавата!

fallback