Снимка: БГНЕС
fallback

Единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем - никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел. Това коментираха за БНТ от прокуратурата по повод твърденията на бизнесмена, който е с наложена от съда мярка за неотклонение "домашен арест".

Oще по темата

В пресконференция от дома си днес бизнесменът с 19 обвинения заяви, че е защитен свидетел по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова,

Той каза: „Два пъти ме разпитваха по четири часа. След това ме направиха защитен свидетел".

По думите му той никога не е имал бизнес с Пригожин. "И да съм имал - не е било престъпление. След войната е друго, преди войната Русия беше огромен пазар, където всеки искаше да се настани", заяви бизнесменът.

Попитан от кого се страхува, той отговори: "От лъжесвидетели, от тези, които управляват страната в сянка, животът ми е силно застрашен".

Божков отказа да назове конкретни имена, защото не може да го докаже и се опасва от дела за клевета. Той уточни също, че е подписал документ в Дубай, че се прибира на своя отговорност в България.

Бизнесменът, който е с мярка "домашен арест" беше категоричен, че не е имал договорки и никой не му е давал гаранции, свързани със завръщането му в България.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

До мисирките

преди 1 година

За Божков сега ПП,ДБ са "комсомол на ГЕРБ", но не такива бяха на протестите и преврата, който плати. Там те бяха главни действащи лица, заедно с Радев, когото черепа не е нужно, да е познавал, за да работи за него. ПП,ДБ прецакаха Радев и Божков, веднага щом взеха властта. Арестуваха незаконно Борисов, с което показаха, че едва ли, са ""комсомол на ГЕРБ". Намериха и други спонсори освен черепа, също с мръсни пари. ПП прецакват всичко по пътя си, дори и държавата.

84

Христо Христов

преди 1 година

Исто4ията показвв, че лъжат.

83

Анонимен

преди 1 година

БОЖКОВ НИКОГА НЕ Е ИМАЛ БИЗНЕС С ПРИГОЖИН, А И ДА Е ИМАЛ НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ- ТОВА Е МОТОТО НА БОЖКОВ ЗА ЦЕЛИЯ МУ ЖИВОТ- ВИДЯХМЕ ЕДИН ОКЛЬОЩЕВЯЛ ЕДВА ДИШАЩ "БИЗНЕСМЕН" ПРЕСТЪПЕН ОЛИГАРХ КОЙТО ОГРАБИ НАРОДА СИ А СЕГА Е ДОШЪЛ ДА ВЗЕМЕ ВЛАСТТА- МАЛИЙ ЯЗЪК ВИ ЗА ОГРОМНИТЕ ПАСКВИЛИ КЪФ ГЕНИЙ Е - ЕМИ ВИДОХМЕ КАКВО НИЩОЖЕСТВО Е И КАК ОТ КРЕМЪЛ СА ГО ПОРЪЧАЛИ ТА СЕ ДОТЪТРИ ДА ГО ПАЗЯТ ТОЯ МУТРЮ С ПАРИ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ И ЩО- НЕКА СЪЗДАТЕЛИТЕ МУ КРЕМЪЛСКИТЕ ГЕНИИ МУ ПОКАЖАТ КО ПРАЯТ С ТИЯ ДЕТО НЕ СЛУШКАТ

fallback