Снимка: БГНЕС

Единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем - никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел. Това коментираха за БНТ от прокуратурата по повод твърденията на бизнесмена, който е с наложена от съда мярка за неотклонение "домашен арест".

Още по темата

В пресконференция от дома си днес бизнесменът с 19 обвинения заяви, че е защитен свидетел по делото срещу бившия премиер Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова,

Той каза: „Два пъти ме разпитваха по четири часа. След това ме направиха защитен свидетел".

По думите му той никога не е имал бизнес с Пригожин. "И да съм имал - не е било престъпление. След войната е друго, преди войната Русия беше огромен пазар, където всеки искаше да се настани", заяви бизнесменът.

Попитан от кого се страхува, той отговори: "От лъжесвидетели, от тези, които управляват страната в сянка, животът ми е силно застрашен".

Божков отказа да назове конкретни имена, защото не може да го докаже и се опасва от дела за клевета. Той уточни също, че е подписал документ в Дубай, че се прибира на своя отговорност в България.

Бизнесменът, който е с мярка "домашен арест" беше категоричен, че не е имал договорки и никой не му е давал гаранции, свързани със завръщането му в България.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase