Снимка БГНЕС
fallback

Съдът в Пловдив присъди на близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в лично укривателство и подпомагане на сочения за убиец Рангел Бизюрев, най- тежката възможна мярка - постоянен арест, съобщи Дарик

Те бяха арестувани след убийството на 24-годишния Димитър Малинов.

Според магистратите разследването е на ранен етап и искът на прокуратурата е обоснован. "Има опасност те да извършат друго престъпление с по висока степен на обществена опасност", мотивира се още съдът.

Преди да се произнесат магистратите, близнаците заявиха в съдебната зала, че съжаляват за извършеното и че са били приятели с убития Димитър Малинов. Единият от тях призна, че е видял убийството.

Час преди делото, на което прокуратурата поиска постоянното задържане под стража на 19-годишните близнаци от селото, хора се събраха на протест пред съда, припомня Нова.

Те поискаха обвинението срещу тях да бъде променено, защото според протестиращите те са съучастници в убийството. Хората от Цалапица искат също доживотна присъда без право на замяна за извършителя и помагачите му - 19 годишните близнаци.

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

Oще по темата

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици.

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.  

Междувременно вътрешният министър Калин Стоянов поиска оставките на шефовете на полицията в Пловдив и Стамболийски заради случая.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

toti

преди 9 месеца

Оставки е малко,дори само за това,че никой не е тръгнал да арестува двамата близнака,докато случая не се разгласи по медии и народа да се вдигне...или е било сигорно,че убиеца нямаше да се разбере ако не бяха се застъпили от правителството!!!

24

Анонимен

преди 9 месеца

На 19 години и вече завършени мутри. Еххх, години, години, сега точно са за 2 години казарма и ще станат ангелчета. Ама няма, ние сме Демокрацияяяяяя.

23

Анонимен

преди 9 месеца

Основните версии са пари или наркотици.

fallback