Снимка БГНЕС, архив
fallback

Районна прокуратура - Пловдив, ще внесе утре в съда искане за мярка "задържане под стража" на близнаците Борислав и Валентин Динкови, и двамата на 19 г.

Те са с обвинение, че 20-и и 21 юли в с. Цалапица са помогнали на Рангел Бизюрев, на 30 г., обвиняем за умишлено убийство на 24-годишния Димитър Малинов, да избегне наказателното преследване.

За това не е имало предварителна уговорка между тримата.

Oще по темата
Близнаците са осигурили превозването на тялото на убития с автомобил "Мерцедес", както и две лопати, мотика и кирка за заравянето му. Престъплението е квалифицирано като лично укривателство.

По делото продължават активните действия по разследването, съобщават от прокуратурата. Двамата обвиняеми бяха арестувани на 31 юли 2023 г. На същия ден срещу тях беше повдигнато обвинение за горепосоченото престъпление и те бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

Предстои Районен съд - Пловдив, да насрочи утре заседание по искането на прокуратурата, пише "24 часа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 9 месеца

Мислил ги е за приятели и се е обръщал към тях с думата "брат". Установено е, че единият от тях го е подмамил да се качи в колата. Има свидетел, който е чул разговор между близнаците - те са знаели защо Рангел търси Димитър. Виновни са колкото Рангел! Да има предвид това всеки, който се сприятелява с такива.

3

Анонимен

преди 9 месеца

По безопасно за тях е да са в ареста, иначе ще ги линчуват.

2

Има неясноти

преди 9 месеца

Кой реши, че тези двамата само са оказали помощ на обвинения евентуален извършител? Все пак говорим за 24-годишен здрав младеж. Той в единоборство ли е бил с 30-годишния Рангел или двамата близнаци активно са помагали на Рангел на принципа трима срещу един? Според мен, близнаците трябва да бъдат обвинени наравно с Рангел. Няма свидетели, които да подкрепят техните уверения, че те не са участвали в нанасянето на побоя с фатален изход.

fallback