Снимка: БГНЕС

В Районния съд в Стара Загора започна разглеждането на мярката на Георги Георгиев, който наряза 18-годишно момиче от града с макетно ножче, предаде БГНЕС.

По-рано днес Районната прокуратура внесе искане в съда за задържане на обвиняемия Георги Георгиев за отправени закани с убийство спрямо 18-годишно момиче.

Dnes.bg припомня, че нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора е станало в края на юни, но случаят придоби широк обществен отзвук преди дни. Задържан е 26-годишният Г.Г., на когото са повдигнати две обвинения - за нанасяне на средна телесна повреда и за закана за убийство. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи.

Още по темата
Това е третото провинение на Георги Георгиев от подобен характер. Протести се организират днес в няколко града в страната - в подкрепа на пострадалото момиче и срещу насилието над жени.

Районната прокуратура в Стара Загора внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо насилника, който е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 24.06.2023 г. до 25.06.2023 г., в Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, се заканил с убийство на 18-годишната Д.М. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. На два пъти той изпратил текстови съобщения за закана с убийство чрез интернет приложение, уточняват от прокуратурата.

От прокуратурата посочват още, че по делото са разпитани свидетели и са събрани писмени доказателства, като са направени и извлечения от електронната комуникация между пострадалата и обвиняемия. Назначена е психолого-психиатрична експертиза с обект на изследване на пострадалата, която ще бъде изготвена до 10 дни.

Наблюдаващият прокурор е постановил на обвиняемия забрана да напуска страната. Оттам допълват, че доказателствата по делото сочат, че мъжът е с трайно изградени престъпни навици.

Прокуратурата обяснява, че след заплахите, на следващия ден, обвиняемият е пристъпил към реалното им изпълнение и е нанесъл множество порезни рани по цялото тяло с макетен нож. "Налице са и данни, че при този случай на пострадалата са били причинени по особено мъчителен начин и с особена жестокост множество травматични увреждания", заявяват от прокуратурата.

От обвинението посочват, че пострадалата е получила сътресение на мозъка, което според свидетелски показания е било съпроводено и със загуба на създание. При настаняването й в болница на момичето е била оказана и животоспасяваща спешна медицинска интервенция с оглед спиране на обилното им кървене.

Повдигнатото обвинение на мъжа е за престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от една до шест години, допълват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase