Снимка БГНЕС
fallback

Апелативният съд в София призна Боян Расате за виновен заради нападението в общностния център “Рейнбоу хъб”. Това съобщиха от съда.

Oще по темата

Наказанието на Расате е шест месеца пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес. Той е признат за виновен за нанесена лека телесна повреда на обществено място по хулигански подбуди.

Боян Станков-Расате е и с наложено обществено порицание, което да се оповести чрез печата и обезщетение в размер на 2000 лв. за причинени неимуществени вреди на ЛГБТ активиста Глория Филипова.

Нападението над офис на фондация „Ресурсен център Билитис“ в столицата стана през октомври 2021 г.

Присъдата на САС подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 9 месеца

Престъпник!

20

Анонимен

преди 9 месеца

Обърнете внимание, че "ценностите" винаги вървят в комплект. Човек ти казва едно и ти можеш да навържеш всичко останало: Климатични промени, дигитално плащане, вкусни скакалци, Украйна, ЛГБТ, ППДБ, сигурност за сметка на свобода, независими "фак-чекъри"...

19

Вчера го съобщихте

преди 9 месеца

Или го повтаряте, защото някой е настоял, та да разберат и онези, които вчера са нямали време да четат новини? Само че този някой да не си въобразява, че ще заобичаме сбърканите хора, на които никой не пречи да са такива, каквито са, но те нагло искат да демонстрират странностите си с паради, а някой съвсем целенасочено им е дал помещения за клубове в самия център на София. Да, ама ние - 99.99% от софиянците, не сме съгласни!

fallback