Снимка: Pixabay

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 35-годишен турски гражданин, опитал да убие съпруга на любовницата си. Обвиняемият е постоянно пребиваващ в България.

Сагата започва през лятото на 2021 г., когато подсъдимият се запознал с жена, докато разхождали кучетата си в квартала. Покрай домашните си любимци двамата се сближили и станали интимни.

През октомври жената съобщила на А.М., че трябва да прекратят отношенията си, тъй като била сгодена за мъж, който работел в чужбина. Това никак не се харесало на обвиняемия и той постоянно я търсел да иска обяснения.

Липсата на внимание изострили отношението на А.М. към нея. Той я следял, причаквал я пред дома й, като дори станал груб. Това принудило жената да сподели всичко със съпруга си. През юли 2022 г. той се завърнал в България и сам се уверил, че А.М. непрекъснато следи съпругата му.

На 19 август 2022 г. мъжът извел кучето на семейството и поел по обичайния си маршрут. В този момент получил обаждане от съпругата си, която забелязала, че обвиняемият отново ги дебне. Мъжът се запътил към дома, когато А.М. се засилил към него и го ударил с нож в областта на врата. Последвал и втори удар в областта на гърдите. Пострадалият опитал да се защити, но неуспешно, след което А.М. го пробол и в крака.

Свидетел на нападението се притекъл на помощ на пострадалия мъж. Когато забелязал това, обвиняемият напуснал местопроизшествието.

Около три месеца подсъдимият се укривал органите на реда, когато в края на ноември 2022 г. бил задържан и привлечен към наказателна отговорност.

Нанесените от А.М. порезни и прободни рани наложили спешни животоспасяващи операции. По чудо лекарите успели да спасят живота на пострадалия.

Предстои делото срещу А.М. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд - Варна. Престъплението е класифицирано по чл.115, във връзка с чл.18, ал.1 от НК. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase