Снимка: БГНЕС

Почерпен водач от Северна Македония се опита да влезе с тира си с полуремарке в бензиностанция на магистрала "Тракия" край Белозем, макар мястото да било крайно недостатъчно за това. Момче от бензиноколонките започнало да прави знаци на шофьора да спре, той потеглил назад и потрошил елекрически стълб, част от оградата и пътен знак. Служителите се обадили на телефон 112 и когато полицаите дошли на мястото, открили македонеца да спи в кабината.

Употребили известни усилия да го събудят и им направило впечатление, че той леко залита и лъха на алкохол. Той признал, че е изпил 5-6 бири, и се съгласил да бъде тестван, дрегерът отчел 1,78 промила. После поискал да даде и кръвна проба, която показала 1,34 на хиляда.

След тази случка от 19 януари 2021 г. шофьорът бил осъден на 1 година условно, глоба от 300 лв. и година и 3 месеца без книжка. Той оспорил решението на Районния съд в Пловдив пред окръжните магистрати, като се опитал да обясни, че е пил след инцидента. Този довод обаче е отхвърлен и произнасянето на първата инстанция е потвърдено с решение, което не подлежи на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase