Снимка БГНЕС
fallback

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Прокурорската колегия на ВСС реши да не образува дисциплинарно производство за налагане на наказание на Борислав Сарафов. Решението е взето със седем на два гласа.

Преди това тя обсъжда предложението от главния прокурор Иван Гешев за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Борислав Сарафов – директор на Национална следствена служба и заместник на главния прокурор.

Гешев предложи на ВСС да наложи дисциплинарно наказание на Сарафов в средата на май. Главният прокурор заяви тогава, че е казал на Сарафов да прецени дали "моралът му, ако има такъв, би го насочил към това да си подаде оставката, предвид предателството към българската прокуратура и към българите".

Oще по темата

Конфликтът между тях ескалира след инцидента със заложен взрив по пътя на автомобила на Гешев, след което двамата започнаха да изнасят коренно противоречива информация. Оттогава те са  обтегнати отношения и взаимно се призовават за оставкии, като с отправят и взаимни обвинения. Сарафов обвни Гешев, че ЕБарселонагейт е под негов контрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Нинова - Ако съдебната реформа е да се махне неудобния Гешев и да се сложи удобния Пешев това не е съдебна реформа хахахаха

9

Анонимен

преди 1 година

двойни стандарти

8

Анонимен

преди 1 година

И що така нямаме закони явно Или законите са работещите за администрация и депутати Не

fallback