Снимка БГНЕС
fallback

Близки на загинали при катастрофи се събраха на протест пред Съдебната палата в София - преди началото на дело за произшествие с три жертви.

Днес Върховният касационен съд заседава по процес за тежка катастрофа през 2020 г. до село Български извор. При инцидента загинаха трима младежи. Делото за катастрофата е на последна инстанция, предаде БТА.

Близките на други загинали при пътни инциденти настояват за по-тежки наказания за причинителите на смърт на пътя. Те припомниха инцидентите, при които са загубили свои роднини и поискаха справедливост.

Oще по темата

Протестиращи за кратко блокираха кръстовището до Съдебната палата.

След заседанието по делото протестиращите ще се отправят на шествие към Народното събрание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

До 14

преди 11 месеца

Дано си шофьор и лично да изпаднеш в ситуацията, която си описал и всички да плюят по теб.

11

Анонимен

преди 11 месеца

По-строги наказания, повече катастрофи, още по-строги наказания, още повече катастрофи...... С други думи близките на загиналите от катастрофи искат да има повече катастрофи и повече загинали.

10

Анонимен

преди 11 месеца

Убийство на пътя трябва да се разминава само ако има независещи от водача обстоятелства като технически дефект. Всяко друго действие което зависи от водача трябва да се счита за умишлено убийство и да се влиза за много дълго в затвора. Тези пътни убийци трябва да се спрат.

fallback