Снимка БГНЕС
fallback

Четирима членове на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет внесоха второ предложение за уволнението на главния прокурор Иван Гешев. Това са същите хора, които на 12 май поискаха той да бъде предсрочно освободен, тъй като е нарушил служебните си задължения с пряката намеса в разследването на “атентата”.

От подписалите новото предложение отсъстват Огнян Дамянов и Светлана Бошнакова, за която Гешев заяви, че е подписала първото предложение, докато е била в "Пирогов".

Новото искане е заради изявлението на Гешев от 15 май, по време на което той демонстративно скъса оставката си и говореше за измитането на "политическия боклук". Според Калина Чапкънова, Йордан Стоев, Георги Кузманов и Гергана Мутафова Гешев е нарушил етичните норми на магистратите.

Oще по темата

Първото искане дойде ден след като тогавашният кандидат-премиер на ГЕРБ Мария Габриел заяви, че ще поиска оставката на главния прокурор. След това Иван Гешев поиска отвода им от заседанието на Прокурорската колегия към ВСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 11 месеца

Гешев трябва да остане на поста още, защото ще помогне да се разчисти Мафията. Мафията сега иска да го смени, защото излезе от нейния контрол, излъга Мафията, преметна Мафията. Мафията сега е ужасена от Гешев, дори Мафията се скри в парламента и не иска сега да излиза на избори, готова е да се скрие зад втория мандат и да имитира съдебни реформи. Съдебните реформи на Мафията ще целят премахване на излезлите от нейния контрол магистрати. Слагане на други, верни и мълчаливи нейни членове.

29

Анонимен

преди 11 месеца

Цяла София се вдигна да иска оставката на прокурора на мафията и нищо не стана. Политиката на ГЕРБ си беше, "на който не му харесва, да хваща пътя" и доста хора така и направиха. Последствията са, че ГЕРБ със сигурност ще загубят София и държавата намаля значително, а това значи по-малка политическа тежест, както и по ниско БВП и икономически растеж. И богатите започнаха да губят, активите в държавата губят стойност и няма кой да работи. Нещата ще се влошават.

28

Анонимен

преди 11 месеца

Другите освен тези 4ма явно са на масата;)) Щом неискат оставката на тоя. Което значи автоматично, че трябва да бъдат махнати от ВСС

fallback