Снимка БГНЕС

"Кой уши байрака" и дуги патриотични песни звчат пред сградата на Окръжният съд в Пловдив, докато той решава дали да остави 43-годишната Галя Танева в център а психично здраве.

Жената 3 години го държа без ЕГН и документи, а името на момченцето е Буда. Тя вече бе изпратена за 30 дни в такъв център на 11 май, но обжалва решението. Делото тече при закрити врати.

На 25 април Буда, който вече се казва Атанас Танев, беше настанен в приемно семейство, а майка му - в центъра за психично здраве. Танева държа детето без документи, защото не искала синът ѝ да бъде записан в “дяволската система”.

По-рано днес в Административния съд се гледаше дали Атанас Танев трябва да остане в приемно семейство. Делото беше обявено за решаване и произнасянето на магистратите се очаква в близките дни. 20-ина души се бяха събрали пред сградата, за да подкрепят майката.

Поддръжниците на 43-годишната Галя неотлъчно следят делата ѝ и я подкрепят с мотива, че държавата не трябва да се намесва в подобни родителски решения. Групата протестираше в съдебната палата и миналата седмица, а днес отново окупира сградата. Охраната обаче отказа да допусне тези, които не са свидетели, и се наложи по-голямата част от тях да останат отпред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase