Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според вътрешния министър Иван Демерджиев при искането за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев е важно  кой ще замени и дали няма да е играч от същия отбор.

„Възниква въпросът дали Гешев не е предприел действие, което да притеснява някой. Обезпокоително е политическото искане за смяна на главния прокурор, може да е подмяна“, коментира той.

Още по темата

Според него главният прокурор е трябвало да засили работата си по висящите съдебни производства и „по този начин да отнеме възможността на някои лица, на които трябваше да бъдат повдигнати обвинения, сега да се саморазправят с него“.

„Това бездействие не го толерирам“, подчерта министърът.

Демерджиев съобщи, че от 9 юни още 200 полицаи  ще започнат да патрулират в София.

Според него битката с войната по пътищата трябва да е отговорност на много институции.

„Има много институции трябва да се ангажират в безопасността на пътя, сред тях са и стопаните му. Нито маркировката, нито осветеността или работата на светофара, са задължение на МВР. Имаме сигнали за множество нарушения, включително купени шофьорски книжки. Поръчани са нови автомобили за полицията, стотици камери и нови тестове за алкохол и наркотици. Заварих полицията с коли с гуми на 6-7 години, което е неприемливо“, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase