Снимка БГНЕС


„В началото допуснах грешки, но 4-5 месеца не съм наказван. Като цяло съм се поправил. Преди може да съм демонстрирал агресия, но вече не. Моля за вашето благословение“.

С тези думи 19-годишният Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, помоли Софийският районен съд да го пусне на свобода, защото бил зад решетките вече 11 месеца по обвинение за побои и закана за убийство. Съдът обаче го остави зад решетките, като посочи, че все още не е отпаднала опасността от извършване на престъпление.

Още по темата

Той сам поиска "да каже доводите си" пред съда защо трябвало да излезе на свобода.

"Ако ме пуснете под домашен арест, се прибирам директно у дома.  Въобще не искам да излизам с друга мярка. Трябва ми само да съм при моите хора", каза още Васил. Магистратите посочиха, че и когато е извършвал хулиганските прояви е живеел при близките си, което явно не е оказало влияние.

Като пример за това, че вече се е променил, Васил каза, че в началото на съдебното заседание "възпитано, не агресивно",  "чисто човешки" попитал прокурора Георги Иванов как е.  А той го възприел като поведение на безкритичност. И допълни „В затвора е пълно с провокатори“.

Според адвоката му Любомир Таков, Васил понякога не спял 30 часа, защото му оставяли лампата в килията да свети.

Младежът е в затвора в Бобов дол, където беше преместен от софийския, защото влизал в конфликти със затворническата администрация и други лишени от свобода. На 2 май обаче административният съд в Кюстендил реши, че трябва да го върнат в София. В момента още е в Бобов дол.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase