Снимка БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев явно знае предварително заключенията от назначените експертизи, преди те да са готови. Това коментира говорителят на главния прокурор Сийка Милева пред "24 часа" по повод казаното по-рано днес в парламента от вътрешния министър Иван Демерджиев.

Още по темата
"Той няма достъп до материалите от образуваното досъдебно производство. Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) право да разгласяват информация по него имат само и единствено наблюдаващите прокурори, а след тяхно разрешение и конкретни лица, сред които той не е", казва тя.

"Разследването се води от екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС) под ръководство на прокурор от Софийска градска прокуратура (СГП). Предстои Европол и други наши партньори да подпомогнат разследването“, уточнява Милева.

Ниската компетентност или политическата пропаганда не могат да оправдаят изказвания, които са в противоречие с конституцията и законите в страната, коментира тя.

По-рано днес Демерджиев съобщи от трибуната на парламента, че Иван Гешев е пътувал сам в автомобила преди покушението, а щетите по колата са незначителни. Някои от твърденията му се разминават с изнесените от следствието в предижшните дни.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase