Снимка БГНЕС
fallback

Вече имаме заподозрян, но не мога да се впускам в подробности.

Това заяви пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев по повод опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев. Коментарът му дойде след извънредното заседание на кабинета със спеслужбите, свикано от служебния премиер Гълъб Донев.

"Имаме много насоки, разследването тече. Очевидно е, обаче, че нивото на сигурност на колите, с които разполага Националната служба за охрана (НСО), трябва да бъде повишено, защото това, което се е оказало решаващо, е била бронировката на автомобила на главния прокурор Иван Гешев", посочи Демерджиев.

"Това е автомобилът с най-добра защита, с която разполага НСО", каза той.

Oще по темата
"Именно тази добра защита е довела до това взривното устройство да не може да пробие бронята на автомобила и да проникне там, където са се намирали пътниците", допълни министърът

Вътрешният министър заяви, че са проверени всички заплахи, които Иван Гешев е получавал.

На въпрос дали главният прокурор е бил със семейството си, той отговори „Не мога да коментирам, но не е бил сам“.

Преди срещата зам.- главният прокурор и шеф на следствието Борислав Сарафов обясни, че бомбата е била самоделна. Тя е попаднала в калника, а не във вратата на колата на НСО, което е спасило живота на главния прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

CJ

преди 1 година

Ако бях аз нямаше да ме намерят. И пратете поздрави на Гешев. Той е част от групата начело с Тенпени Пуласки и Смоук които се опитват да вършат злини против моето семейство. Вкараха брат ми в затвора. Намерих убежище и сега се обединихме с китайците. Време в да ударим в този час.

157

Луцифер

преди 1 година

Що не казаха направо че искат нови автомобили

156

Гешев е пич

преди 1 година

Помага ми да гепам пари. Не ме гони

fallback