Снимка: Pixabay

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Владимир Дилков, обвинен за това, че е нападнал и ранил с нож медицинска сестра в столичния 22-ри Диагностично-консултативен център (ДКЦ).

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване.

Инцидентът стана на 6 март около 14:20 ч. Пострадалата е на 62 години, били са й нанесени удари с нож в областта на дясната гърда, коремната област, десния крак, главата и лявата ръка. Жената е настанена в болница и е в стабилно състояние.

Още по темата
По време на заседанието стана известно, че Дилков е задържан от граждани до идването на полицията. Също така по делото има изготвена видео-техническа експертиза на записи от камерите за видеонаблюдение в поликлиниката. Тя установява действията на лицето, нападнало пострадалата и заключението е, че може да се направи обосновано предположение, че това е именно Дилков.

Прокурорът по делото коментира, че има индикации престъплението да е извършено по повод работата на жената като медицински специалист.

Служебният защитник на Дилков посочи, че пострадалата е дала описание на мъж, което не съвпада с това на Дилков. По думите на медицинската сестра нападателят е бил с червени яке и панталони, шапка с козирка, маска и ръкавици, а Дилков е бил облечен със сламена шапка и черна дреха. Жената казала още, че нападателят бил непознат за нея.

Адвокатът добави, че в разговор с клиента си, той й обяснил, че медицинската сестра живеела в неговия дом, тъй като условията в квартирата й били тежки. По думите му той я познава от повече от четири години.

Дилков и адвокатът му поискаха по-лека мярка от съда, но искането не беше уважено, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase