Снимка: Pixabay
fallback

Двама мъже от първомайското село Градина - на 48 и 27 години, се споразумяха с прокуратурата, след като признаха, че са измамили трима асеновградчани с над 11 000 лв.

Мошениците се свързали с жертвите си на 21 ноември м.г. Двамата, заедно с неустановено по делото лице, успели да ги убедят, че съдействат на полицията за залавянето на телефонни измамници. Жените повярвали и им дали 6846,63 лв., а на следващия ден едната предала още 2000 лв. На 24 ноември по-младият заблудил друг жител на Асеновград да му даде 3000 лв. Този път обяснил, че ще хващат крадци. Общо групата ощетила пострадалите с 11 846,63 лв.

Oще по темата
Полицията бързо влязла в дирите на двамата измамници и те били заловени 2 дни след третото похищение. След 3 месеца в ареста 48-годишният получи 18 месеца условно, а партньорът му - 2 години.

Тъй като двамата са признали вината си, определението на Районния съд в Асеновград не подлежи на протест и обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Смел Гибсов

преди 1 година

И аз вече не вярвам на никой, всеки гледа да ти го сложи....е.ахти и държавата пропаднала станахме...

7

Факт

преди 1 година

Много пари...

6

Св

преди 1 година

Разбирам, че жените са помогнали с 6846,63 лв. за залавянето. Всяко левче е било важно за помощта на полоцията. Донякъде разбирам и 60-те стотинки. НО как точно 3-те стотинки са помогнали, не мога да разбера.

fallback