Снимка: БГНЕС

Въпросът, който поставяме е, трябвало ли е да бъде отнето оръжието на Румен Тонев, с което е застрелян психологът Иван Владимиров-Нав. Ще има отговор на този въпрос, както и мерки и действия спрямо хората, които не са си свършили работата, ако се установи подобно нещо. Това заяви по време на визита в Пловдив министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, пише "24 часа".

По думите му всички факти и обстоятелства около убийството на психолога са установени. Демерджиев посочи, че жалбите, подавани от Нав, не са били свързани със заплахи, насилие, саморазправа или закана за убийство. Според министърът е невъзможно жалбите да са били манипулирани от служители на полицията, тъй като Румен Тонев не бил в системата на МВР повече от 20 години.

Още по темата
Демерджиев изтъкна, че реакцията на полицията в случая не е била адекватна. По думите му е имало какво да се прави в тази посока. Не може да се очаква за шест месеца да решат всички проблеми в МВР, натрупани назад във времето, допълни министърът.

"Дали сме указания и главният секретар е обърнал внимание на всеки ръководител, че лично ще носи отговорност, ако не бъдат проверявани своевременно жалбите на хората, които могат да доведат до ескалация", каза още Демерджиев.

Припомняме, че психологът Иван Владимиров бе убит на 9 февруари в София, при съседска свада.

Още за убийството вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase