Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече към наказателна отговорност 40-годишен мъж. Н.А. е обвинен за това, че е насилствено е отнел пенсията на инвалид в Пловдив, пише "24 часа".

На 7 октомври 2022 г. обвиняемият просил около пощенски клон в града. Той видял 29-годишния мъж, който тъкмо взел пенсията си и предложил да му помогне, като бута инвалидната му количка.

Още по темата
Когато двамата се отдалечили от пощата, Н.А. спрял и поискал парите. Инвалидът отказал да ги даде, но 40-годишният мъж ги издърпал от него. След това му подхвърлил 5 лв. и избягал. Пострадалият подал сигнал на телефон 112.

Н.А. похарчил пенсията и отишъл при свои познати в близко село. По-късно обаче бил задържан от полицията. Било установено, че извършителят е криминално проявен. Той е осъждан многократно за грабежи.
 

Коментари Напиши коментар

4

Роза

преди 1 месец

Има и свестни роми,но за съжаление повечето са като този!

3

Анонимен

преди 1 месец

Защо по медиите спряхте да съобщавате етноса на престъпниците. Всички знаем, че 90% са от тъмния цвят. Тези вредители, които паразитират на наш гръб. Пазят ги разни НПО-та като БХК и подкупните политици, които лесно си пазаруват гласовете им, а сега вече и медиите. Проблема става все по-голям.

2

НиковаПовечеСДС-Чума

преди 1 месец

А тези/СДС-Шайката/,които изкормиха подредената ни държавица и окрадоха народа си харчат на воля откраднатото.