fallback

Двегодишното момиче, прието в кома в пловдивска болница след нанесен побой от осиновителката си, е починало от тежка черепно-мозъчна травма, съобщиха от районната прокуратура.

Малката Севда беше приета в болница на 23 септември с наранявания, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания. Тогава осиновителката ѝ - 41-годишната Анка Михайлова, обясни, че детето паднало от леглото и тя го хапала, за да го свести. Лекарите обаче се усъмнили във версията и сигнализирали на полицията.

Oще по темата
Обвинението към майката, която е задържана от самото начало, ще бъде променено в причиняване на смърт по непредпазливост. Наказанието е до 12 години затвор.

"Нямаме никакви данни, че някой не си е свършил работата. Съдебно-психиатричната експертиза казва, че майката е обвиняема, тоест че може да носи наказателна отговорност", обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

"Осиновителката е предоставила всички необходими документи, на които тя отговаря. Преминала е съответното обучение", каза директорът на "Социалното подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

баба мара

преди 1 година

нарочно е искала да го осакати но се е престарала на 5 години ще проси сакатона 12 години проституция умишлено причиняване на тежка травма има пари данаема 3 адвокати

10

анонимен

преди 1 година

ДО ЖИВОТ, а не до 12 г, като я гледам личи си, че не е хубав човек егоист....

9

Анонимен

преди 1 година

Едно не ми е ясно. Съдебно-психична експертиза доказва вменяемост относно жена, която хапе двегодишно дете?! Нещо не се връзва. Още когато е кандидатствала да стане осиновителка е трябвало да установят, че не става въпрос за нормален човек. Или и този вид документи се купуват? Или и контактуването посредством хапане е някаква културна традиция в една определена общност?

fallback