Снимка: БГНЕС

Причината за смъртта на швейцарския бизнесмен Удо Ланге е интоксикация с хлороформ, стана ясно на заседанието на Окръжния съд в Перник. Съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за убийството на Ланге в пернишкото село Кладница Борислав Панев.

Прокуратурата настоява за постоянния му арест. Обвиняемият отрича да е извършвал престъплението и поиска да бъде освободен.

Адвокатката му пледира, че обвинението се базира само на показанията на Елизабет Ланге, съпруга на убития бизнесмен. Те били дадени на 14 август, след като Елизабет е била задържана от МВР в продължение на 14 часа. При този разпит тя е дала диаметрално противоположни на показанията, дадени от нея на 12 август, ден след убийството на Удо Ланге, съобщи БНТ.

Още по темата
Прокуратурата подкрепи искането си с факта, че според доказателствата именно Борислав Панев умишлено е убил Удо Ланге. В дома на Панев са били намерени доказателства за съпричастността му към престъплението. Притежавал и боеприпаси, за които нямал разрешение. Панев вече е осъждан за обсебване, измама и длъжностно присвояване в големи размери.

Според заключението на съдебно-медицинската експертиза причина за смъртта на Удо Ланге е отравяне с хлороформ.

Според разследващите 57-годишният Борислав Панев е близък на семейството и има лични и професионални отношения със съпругата на жертвата Елизабет Ланге. От няколко години той е работил за семейния бизнес на Ланге, свързан с двете пекарни на семейството.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 1 месец

Нейде днес из сайта на 24 часа, списващи от там бяха написали, че Елизабет се възползвала от правото си да не разкрива факти, които биха я уличили пряко нея. Моля, някой да разясни тази вселенска тъпотия?!

12

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен - да де ама,каква е връзката между Панев и убийството??? - ми така е казала "злтотърсачката" Елизабет, "вдовицата" сега!

11

Анонимен

преди 1 месец

До Асан - дай на тъщата белина уе, продава се навсякъде!