Снимка: БГНЕС
fallback

Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция. Това стана след решение и на Софийския градски съд, каза за БТА заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

Това е първият случай на възбранен имот на българин в чужбина. Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв., каза още Славчев.

По думите му процедурата е протекла паралелно у нас и в Република Франция, като съгласно френското законодателство е проведено специално производства, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани.

В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, за вземат необходимите мерки, обясни още Антон Славчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

До Аз промяната 54 Истината е една, гербав трроле. Няма моя и Ваша. Но приех, че сте длъжен да пишете тези опорки :) В този коментар всичките сте ги написали :) Само на баце не сте лъснали подметките :)

53

Аз промяната

преди 2 години

ТИ си продължаваш Спри да се заяждаш с мен Моля Защо не приемеш че моята истина е различна от твоята Никой не възхвалявам Искам Демокрация И няма как да харесвам Рашков комунистически следовател Киро и Кокорчо инсталирани от венецуелските машини и служебните превратаджии а за БКП фалирали няколко пъти България А Дб още ги помня как се бяха свили от крахът който претърпяха на изборитеА за Чалгарите вече нямам думи *** алчни ЖАДНИ ЗА много много пари Мариупол е тук

52

Анонимен

преди 2 години

Инетересни, защо няма възбтана над 20-тте апартамента на Рашков?

fallback