Снимка: БГНЕС
fallback

Висшият съдебен съвет разглежда искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Предложението е на министъра на правосъдието Надежда Йорданова заради девет случая.

Според нея те представляват тежки нарушения на обвинител номер едно. А именно – полицейското насилие на протестите през 2020 година, искането за снемане на имунитета на евродепутата Елена Йончева, делото Баневи, случаят „Осемте джуджета” и други.

В сряда Иван Гешев призова ВСС да разгледа не само искането за предсрочно освобождаване на Йорданова, но и предишното предложение на бившия правосъден министър Янаки Стоилов, за да защити „честта и достойнството си”.

За да бъде прекратен мандатът на главния прокурор са необходими поне 17 гласа от общо 22-членния състав на ВСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Кънчо

преди 2 години

Недоразумението дето мига на парцали - надежда йорданова, искала оставка на гл. прокурор!?! Явно октопода добре и плаща, защото това е единствено в интерес на организираната престъпност! ...а, да, и на "Дай България" - адвокатско/съдийско/прокурорската мафия.

38

ПроСоТо

преди 2 години

Ще поживеем,ще видим...Но за секи случай Каскетя да призове Митко от Филибе като свидетел ,че той /Каскетя/ сий вършил съвестно работата..И от ВСС да възкликнат:..-"О да!..Верно!...Кък забравихме тая чутовна постъпка на ГЛАВНИЯ "прокурор" ?!.."

37

До 26

преди 2 години

Имаме си и проста, нагла тиква в с.Банкя.

fallback