Снимка: БГНЕС
fallback

Поредицата образувани проверки и досъдебни производства срещу служители на МВР при спорни основания оставят горчивото усещане за саботиране при важни за страната разследвания, да се обезличи работата на службите на МВР и резултатите от тях. Това заявяват от министерството в позиция до медиите по повод оповестена от прокуратурата образувана проверка срещу висшестоящи ръководители в националната полиция.

От МВР заявяват, още че такова поведение осигурява недосегаемост на престъпния контингент и е опасно за сигурността на страната.

По-рано днес от прокуратурата информираха, че са отделени материали от образуваното досъдебно производство по случая с "Булгаргаз" с оглед данни за извършено длъжностно престъпление от висшестоящи служители от Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП).

От МВР уточняват, че положените резолюции, цитирани в съобщението на прокуратурата, са върху докладни записки на оперативни работници. Видно и от прикачените документи в съобщението пише "проверка по преписка" и на двата документа.

Към датата на поставяне на резолюциите няма образувано досъдебно производство, а само проверка, обясняват от МВР.

Към момента на поставяне и на двете резолюции от заместник - директора на ГДНП по "Разследването" действия по разследването не са били предприемани. Не са давани никакви указания за действия по разследване или съставяне на писмено мнение. Не е упражнена каквато и да е друга намеса, посочват от вътрешното министерство.

"Опитът на прокуратурата да постави под съмнение законните действия на МВР и да измести фокуса от разкриване на конкретно престъпление има за цел сплашване на органите на реда, с което няма да постигне успех. Служителите на МВР ще продължат да работят в посока на документиране и доказване на извършена престъпна дейност въпреки многобройните образувани проверки и досъдебни дела срещу тях. Нееднократно главният прокурор подчерта, че прокуратурата води война не срещу МВР, а срещу престъпността, но подобни действия на прокуратурата остават усещането, че тя води война срещу органите на МВР", пише в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

От ПЛОВДИВ до 10

преди 2 години

Не само в София дремят в патрулките.в Пловдив е същото. Всяка сутрин на разходката с кучето пред блока има патрулка, единият спи,другият дреме,да се гърми около тях, няма да се усетят. Зарад тях всеки ден нося паспорта на кучето, че току виж се събудили и решат да се заядат,че те за друго не стават. Мързеливи, ама много мързеливи и с престъпници не се занимават, защото са страхливи подлеци!

27

Сашо от Варна

преди 2 години

Какво искате да се случва в едно тресавище като БГ

26

Анонимен

преди 2 години

Абе, какво стана с биячите под колоните? Нали Рашков им е шеф сега? Защо още не са уволнени?

fallback