Снимка: Pixabay

В Административен съд - Враца е образувано дело по жалба на Десислава Тодорова против решението на Общинската избирателна комисия в Борован от 9 януари с което е обявено предсрочно прекратяване на пълномощията й като кмет на общината, съобщиха от пресцентъра на съда.

Решението от 9 януари на ОИК-Борован отмени друго предходно решение на Комисията и обезсили издаденото удостоверение за избор на Десислава Тодорова за трети мандат като кмет на Борованска община.

Повод за предсрочното прекратяване на правомощията на Тодоров е решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ заради установен конфликт на интереси в първия мандат на Тодорова, което е окончателно потвърдено от съда.

Административният съд във Враца е допуснал жалбата, в която са изложени твърдения, че решението на ОИК - Борован е незаконосъобразно, като постановено в нарушение на административнопроизводствените правила, в противоречие с материалния закон и неговата цел и при нарушени изисквания за форма на административния акт, се посочва в съобщението.

Жалбата е подадена от лице, което е с пряко засегнати права и законни интереси, а административният акт на ОИК - Борован може да бъде обжалван.

Делото е насрочено за разглеждане в петък в открито съдебно заседание от 10.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase