Снимка: БГНЕС
fallback

Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител Юсеин Хасанов Вейселов от ДПС, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

Наказателното производство срещу него е спряно от  Окръжният съд в Габрово поради придобиване на депутатски имунитет.

Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 г. за престъпление по чл. 343 ал. 1 б. „в“ във вр. с чл. 342 ал. 1 от НК - престъпление по транспорта.

Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител от 47-ото Народно събрание е възможно само с разрешение на Народното събрание на Република България или при неговото писменото съгласие, допълват от кабинета на главния прокурор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 години

Гешев иска да съди никому неизвестен депутат за причиняване на телесна повреда по непредпазливост. За което този депутат може да получи и само пробация. АКО го осъдят. Гешев го знаем, колко е "успешен", дори да реши да се занимава с някое дело. Смешна работа.

11

1

преди 2 години

След разпита в Брюксел,каскета,много се "разработи",но уви дните му са преброени.

10

До 14

преди 2 години

От кюлчета които Боко ханъм ръсеше като обикаляше с джипката по ромейските квартали. От там са му на дамаджаната клекалата!

fallback