Снимка: БГНЕС

По искане на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ Окръжният съд в Монтана отне незаконно имущество за 197 912 лева на мъж и жена от Лом, притежавали над 120 автомобила и 15 фирми, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.

Имуществото е отнето заради това, че двамата не подавали информация за придобити от тях над 120 леки и товарни автомобили, не подавали данъчни декларации и избягвали плащания на задължения към общинската хазна, укривали приходи и т.н.

През 2018 година С.Г.С бил осъден на три години затвор условно и конфискация на автомобили за общо 371 450 лв., но междувременно той и М.Г.И. продали част от тези автомобили и заради това стойността на иска била намалена. Сега двамата са осъдени да им се конфискува имущество за 197 912 лева, съобщава БТА.

Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд в София, уточниха от съдебната палата в Монтана.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 месеца

Досега, за толкова години, един няма осъден и в затвора. Смях.

13

Анонимен

преди 4 месеца

Това е прах в очите. Защо не се заемат с истинските престъпници и крадци? Знаем ги

12

СПОРЕД МЕН,

преди 4 месеца

До Алооо ====Наивно е да си мислиш, че на Боко пачките с евро и кюлчетата могат да се поберат в едно шкафче. Реалните му милиарди са по офшорките на Каймановите, Крокодилските и Катилските острови.