Снимка: БГНЕС

Български лекарски съюз сезира Прокуратурата и настоява за незабавни действия заради упражнена вербална и физическа агресия срещу д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.  

От клипове, публикувани в социални мрежи, се вижда как двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия лекар, започват да го снимат, задавайки му въпроси и в присъствието на медицинската сестра се стига до физическа агресия, придружена от непрекъсната  вербална атака и отказ да се напусне кабинета, посочват от БЛС.

От съсловната организация настояват законът да бъде приложен с цялата му строгост и посочват, че пороят от обидни думи, придружени със закани за убийство и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на медицинско лице са недопустими.

БЛС се ангажира с юридическата защита на д-р Ивайло Иванов, както и на всеки друг лекар, който е подложен на насилие. Цялата организация, с всички налични ресурси, ще направи необходимото, за да бъдат подведени под отговорност  виновните.

На телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.

Коментари Напиши коментар

122

Анонимен

преди 3 месеца

От какво умират хората?....В България най често от слабоумие! Доказателства колкото искаш!

121

HAMC

преди 3 месеца

Тоз дедо Чикагото да си носи памперсите щото заради тази постъпка вече в България ще му е тясно.

120

е

преди 3 месеца

Информираното съгласие е премахнато още миналата година от ПП-Продължаваме пандемията ,а че на докторите плащат по 10 лева за да прецакат някой -това е с закон -колкото до боя пак добре е че не се е стигнало като клиниката в АВСТРИЯ .