fallback

В писмо от 32 страници главният прокурор Иван Гешев се е оплакал пред Европа от недопустим политически натиск от страна на настоящи и бивши управляващи върху независимата съдебна система.

Той е изпратил документа до няколко международни институции на 21 декември миналата година. Писмото беше разпространено от "Ние идваме" на адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

В него главният прокурор описва опитите да бъде освободен от поста. Изразява недоволството си от действията на премиера Кирил Петков, който поиска оставката му, тъй като се нарушавало разделението на властите. В писмото се споменават и вътрешният министър Бойко Рашков, и правосъдният Надежда Йорданова, предаде Bulgaria ON AIR.

"Запозната съм с това писмо. Считам, че поведението както моето, така и на управляващата коалиция, в което се настоява главният прокурор да носи своята отговорност за изпълнението на закона, не е политически натиск", коментира правосъдният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

283

само питам

преди 2 години

Наистина кой е виновен,че делото на Милен Цветков се точи 3та година,а съдиите се гуцат,финтирани от богати,безкруполни адвокати,които са пълни бездарници в юридически план,но много умело придвижват куфърчета с много повече пачки и кюлчета от подхвърлените в чекмеджана на Борисов!След като беше блъснат човек и убит посред бял ден,записан от видеокамери,видян от 100 човека и 3 години няма присъда?!Кой е виновен?Гешев или продажните съдии и адвокати?!Какво повече да направи прокурор в този случай?

282

само питам

преди 2 години

Всички плюете по Гешев,а всъщност проблемът е в съда?!Платените,откраднали изборите с мадуровки,бивши и настоящи болшевики са загрижени само и единствено да обезглавят обвинението,като направят Цацаров и Гешев фигуранти като Грипена,според плановете на Черепа!И както виждаме цялата глутница вие,джавка и скимти,че Гешев трябвало сам да си окачи въжето и сам да си ритне бурето,щото другарете нямали вече търпение да си дочакат милионните на гради от Черепа,Мустака и Прокопиев,снесени по сметките им

281

Анонимен

преди 2 години

Добре е направил! Сега ще се види кой за къде е тръгнал!

fallback