Снимка: БГНЕС
Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски районен съд срещу 50-годишен мъж, който е хванат да шофира таксиметров автомобил без шофьорска книжка и разрешително, съобщиха от държавното обвинение, предаде "Монитор".
 
На 09.05.2021 г., около 07,40 часа на бул. "Симеоновско шосе", София, обвиняемият И.М., който управлявал таксиметров автомобил, бил спрян за полицейска проверка, докато правел курс с клиент. 
 
При проверката униформените установили, че И.М. няма свидетелство за управление на МПС, удостоверение за психологическа годност, което да е издадено съгласно чл.152, ал.1, т.2 от ЗДвП, и удостоверение за управление на таксиметров автомобил.
 
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 324, ал. 1 от НК. В хода на разследването е станало ясно, че И.М. многократно е осъждан извършени от него идентични престъпления.
 
Предстои делото да продължи в съда.

Коментари Напиши коментар

10

Ясъмкон

преди 1 година

Затова трябва някоя програмка като убер и само проверени лица с редовни документи през 6 месеца да качваш снимки на книжка застраховка състояние на кола и др. И проверки не само от общината а и от фирмата. Правиш си селфи да видят че си ти преди смяна и работиш. Като те репортне клиент че не си изряден проверка. Като те махнат от програмата не можеш да работиш и това е а не някаква копърка да обикаля без никакви документи по цяла нощ. Все пак качвайки се поверяваме живота си на тоя човек.

9

Анонимен

преди 1 година

Аз *** в учебна кола не съм виждал! Ти?

8

Анонимен

преди 1 година

Е това е тарикат.