Снимка: Pixabay

Двама братя от Пазарджик – на 43 и 48 години, ще бъдат съдени за измами за повече от 200 000 лева, съобщиха от пресслужбата на прокуратурата във Варна.

Те са привлечени като обвиняеми за това, че в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у други граждани и им причинили вреда в големи размери.

Братята били управители на дружество с предмет на дейност проектиране, изработване и монтаж на метални конструкции.

В началото то било създадено с цел в действителност да извършва дейност по изработка на такива съоръжения. Впоследствие, обаче, фирмата нямала капацитета и възможността да изпълнява възложените й дейности. За целта следвало да са налични служители с необходимите технически познания и квалификация - инженери, проектанти и др., каквито тя нямала, припомнят от държавното обвинение.

Въпреки това, братята решили да продължат да предлагат проектиране, изработка и монтаж на сглобяеми къщи с метални конструкции и други изделия от такива материали, за каквато дейност нямали нито физическата, нито техническата възможност.

В периода от октомври 2014 г. до май 2017 г. те успели да въведат в заблуждение общо седем души от различни градове в страната и да ги измамят, че ще проектират и построят за тях "до ключ" различни обекти.

Общата сума, с която са ощетени потърпевшите, е 217 817.90 лева.

Предстои делото срещу обвиняемите да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

Коментари Напиши коментар

4

Totenkopf

преди 1 месец

Че колко имоти са това за 200 000? Един или два?

3

софия пропъртиз

преди 1 месец

време беше да ги хванат

2

Имотна облага

преди 1 месец

Парите не са имот, а финансов актив.