Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Собственици на транспортни фирми и общински служители в Пловдив са привлечени като обвиняеми, но са освободени с мярка "парична гаранция". ДАНС, МВР и прокуратурата разкриха измама за над 30 млн. лева в обществения транспорт в града, съобщи Bulgaria ON AIR.

Според прокуратурата за последните две години на двете транспортни фирми, извършващи вътрешноградски автобусни превози, били отпускани средства за подпомагане от общинския и държавния бюджет.

Тези пари били получавани от превозвачите въз основа на документи, в които те удостоверявали, че работят на загуба, което не отговаря на истината.

Част от автобусните превозвачи заплашиха, че ще оставят Пловдив без транспорт. В следобедните часове кметът Здравко Димитров свика на среща транспортните фирми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Момчил

преди 2 години

Кои са тези фирми?

13

истина е

преди 2 години

В сричките бизнесмени крадат и лъжат на поразия защото делят откраднатите пари с кметовете и общинските съветници

12

Мдааа

преди 2 години

Само че тази далавера не е от сега, тя се върти от много време и всички екскметове са наясно с нея. Злоупотребите са от раздържавяването на транспорта. И БСП, и демократите, и ГЕРБ са били в далаверата с Батаклиев, Лозанов, Дишков, Ангелов и кръгове им на влияние в община Пловдив. Зулумите не са от днес.

fallback