Снимка: БГНЕС
fallback

Обвиняемият за закана за убийство към председателя на 46-тото НС Ива Митева, е осъден с наказание „Пробация“ за срок от 3 години. Две години той трябва да полага и по 200 часа „безвъзмезден труд в полза на обществото“, съобщават от Софийска районна прокуратура.

На 02.09.2021 г. обвиняемият Любомир Яков се заканил с убийството на председателя на 46-ото Народно събрание, като изпратил имейл на Министерство на правосъдието с думите:

"В София съм, имам оръжие и ще я убия, има майка и нея я знам къде живее“.

На 03.09.2021 г. Ива Митева е уведомена за електронното писмо и заканването, възбудило у нея основателен страх за осъществяването му. Още на същия ден Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за престъпление по чл. 144, ал.3, вр. ал. 1 от НК.

В хода на разследването са извършени множество действия - разпитани са свидетели и направени са експертизи, които сочат Любомир Яков като деец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Питам

преди 2 години

Какво става с присъдите на истинските убийци и рецидивисти в тази държава защо не се говори за тях?

23

JORO TRAFIKANTA

преди 2 години

Щот е за Ивенцето веднга го "осъдиха" за закана по мейла... За човека от Световрачене цело сели пищи, че ще ги утрепе, нема яд, прибираме го за по 72 часа и после го пускаме...

22

Анонимен

преди 2 години

Заглавието, Нелче, граматиката, душо! Днес ти е особено силен ден, почти нямаш празно с гафовете. Какво си учила?

fallback