Снимка: БГНЕС
fallback

Институтът за пътна безопасност подаде сигнал до прокуратурата, защото участъци от магистрала „Тракия“ са опасни.

Експерти на Института за пътна безопасност са констатирали, че автомагистрала “Тракия” не се поддържа в безопасност. От началото на месец май 2021 г. до 30 септември 2021 г. станаха стотици пътнотранспортни произшествия, в следствие на които са повредени пътни обезопасителни системи  - мантинелите.

При извършено обследване на ИПБ са установени 122 места по АМ “Тракия” с повредени мантинели, които не са сигнализирани и обезопасени, съобщиха от организацията.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова многократно в свои изявления е съобщавала, че липсата на средства в АПИ е причина да не бъдат извършвани ремонти и поддръжка на пътища в България. Всяка една повреда по пътната инфраструктура, резултат от пътнотранспортно произшествие, може да бъде покрита от гражданската отговорност на моторното превозно средство, което е виновно за причинени имуществени щети на трети лица, допълват от ИПБ.

Експертите от Института за пътна безопасност считат, че с бездействието да поискат и получат дължимите обезщетения от застрахователните компании Комитова и Ивайло Денчев не само са нанесли имуществени щети на АПИ/ МРРБ, но и със средствата от несъбраните обезщетения са могли да  извършат ремонти на пътната инфраструктура, които да предотвратят нови пътнотранспортни произшествия и да бъде опазен живота и здравето на лицата, които преминават по АМ “Тракия”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Българин в САЩ

преди 2 години

Това на снимката при нас е междуселски път. Много е назад България. Много *** хора останаха. Пълна деградация. Загива си нацията. След още 30 години ще има само рецидивисти.

14

факт

преди 2 години

не е до мантинелите . в България няма безопасни магистрали , пътища и улици . тук има едни дето мислят че са безсмъртни , и такива дето смятат че не трябва да спазват закона за движение по пътищата .

13

Джедай Мастър

преди 2 години

До връщаме си бойко... Не стотици, милиарди км. строеше, както сам се изтъкна.

fallback