Снимка: БГНЕС
fallback

„Случаят с Евелин Банев е своеобразен правен прецедент, защото той е лице, което търсят три държави“, коментира заместник-градският прокурор на София Иво Илиев.

Той поясни, че Брендо трябва да бъде върнат у нас, тъй като е български гражданин. Има обаче колизия с италианската присъда, защото тя е най-тежка.

Oще по темата
Иво Илиев допълни, че прокуратурата вече е изпратила документи до Украйна за предварителното задържане на сочения за „кокаинов крал“. Според него обаче не е ясно какво ще е крайното решение, защото законодателството на двете страни е различно.

В момента Брендо е задържан за 20 дни – до 25 септември. Той има присъди в Италия и Румъния,  пише БТА.

Брендо бе арестуван край Киев преди няколко дни. Той беше осъден през 2018 г. за пране на пари от наркотици. Има наложени 6 години затвор.

Ако бъде върнат в България, страната ни ще изиска информация за останалите присъди. При тази хипотеза важат правата за обединяване на присъди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Правен прецедент три държави да налагат присъди, но да са прекалено смотани да задържат осъдения да не избяга. Иначе дано никога не го върнат при нас, понеже после ще има прецедент осъждан в четири държави.

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 40 - То добре, че има телефони да ги снимат. Митака, нали знаеш колко лежал в БУгаския?

32

аз да ви обадя

преди 2 години

При прехвърлянето му към Бг , на летището ще "сбъркат " на кой самальот да го качат и ще се окаже че е кацнал я на Карибите , я в Дубай

fallback