Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР - Бойко Рашков, внася такова предложение във ВСС.

Това каза говорителят на главния прокурор Сийка Милева за БТА по повод на предложението на Янаки Стоилов във ВСС главният прокурор Иван Гешев да бъде освободен предсрочно заради нарушения.

Oще по темата
Учудени сме от това, защо Стоилов внася сигнала срещу Гешев едва сега - дни преди да изтече мандатът на служебното правителство, коментира Милева и определи ситуацията като политически акт, целящ само политически дивиденти и пиар.

Според нея в предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи, и то е без никаква конкретика.

По-рано днес правосъдният министър Янаки Стоилов заяви, че свиква ВСС заради сигнал срещу Иван Гешев. Пред журналисти той обясни, че преди два дни при него постъпила информация от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за допуснати нарушения от страна на главния прокурор, които накърняват престижа на съдебната власт.

Затова и Стоилов предлага на съдебния съвет да започне процедура по освобождаване на Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 2 години

Лельо Сийке, при съдиите независимостта се обяснява с осигуряване на условия за по-безпристрастно провеждане на съдебния процес. При прокурорите тази независимост вероятно се обяснява с цел осигуряване на условия за по-прецизни обвинения? Бихте ли обяснили как в продължение на 64 г. - от 1880 до 1944 г. тази независимост не е осигурена, сетне до 1990г - цели 46 г. пак не е осигурена и дойде демокрацията, та станахте "независими"? Ще се лъжем ли или ще ни правите на наивници? Поздрави за СпП!

60

Анонимен

преди 2 години

Червените шушуминги имат комплекси от името ГЕШЕВ .

59

Анонимен

преди 2 години

Е много ясно ме така ще кажат. Те са яли пили на вдна маса, раздавали да си бонуси монуси, и сега просто няма начин как да кажат друго. Гарван гарвана око не вади. Даже ще го изкарат чист като росна капка. Трябва Жана Дарк да се появи, да се сложи една голотина на площада и да Е започнат един след друг. Няма да има отърваване от тези, трябва нещо по силно но от робски народ едва ли.

fallback