Снимка: Pixabay
fallback

Двама полицаи, участвали в престъпна група за разпространение на наркотици, ще лежат в затвора. Това реши състав на Специализирания наказателен съд.

Групата била с петима членове. Единият от тях е осъден на 7 години "лишаване от свобода", а останалите четирима – по 5.

Според събраните доказателства от разследването петимата са разпространявали наркотични вещества в София и Нови Искър от март 2017 до ноември 2019 година. Те са били задържани при акция на ГДБОП и прокуратурата. В хода й са проверени 18 адреса в София, Нови Искър и село Мировяне. 

Oще по темата
Направени са обиски и на 6 коли. Намерени и иззети са стотици дози амфетамин и марихуана, подготвени за продажба на „черния пазар”. Само у един от задържаните са открити над 100 дози с марихуана, приготвени за разпространение.

Двамата разследвани полицаи са служители в отдел "Охранителна полиция" в едно от столичните РПУ-та. Единият от тях е бил куриер на бутикова дрога.

От разпитите на свидетели става ясно, че те са опънали "чадър" над останалите членове, за да могат да разпространяват безпроблемно наркотичните вещества и съхраняването им в Нови Искър. Охранявали са и дейността на групата.

Присъдите могат да се обжалват пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Инж+

преди 2 години

Дребни риби!!! За кокошка няма прошка. Специализиран съд!? По какво се е специализирал!? По кокошкарство и конекрадство!? ССКК.

18

разследване

преди 2 години

А президентския чадър ще лежи ли.

17

до 11

преди 2 години

Това са хората на твоя водж, той 12 г. ги подрежда.

fallback