Снимка: БГНЕС
fallback

Румънски гражданин е привлечен към наказателна отговорност и е задържан за катастрофата в Кресненското дефиле, при която загина жена, съобщи Окръжната прокуратура в Благоевград.

Oще по темата
55-годишният Й.Т. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че около 15.25 ч. на 11 юли е управлявал лек автомобил в района на Кресненското дефиле - в посока от Симитли за Кресна, като не е контролирал непрекъснато превозното си средство, напуснал е заеманата от него лента за движение и е навлязъл изцяло в насрещната.

Последвал е челен удар с лек автомобил, шофиран от 48-годишна жена. Вследствие на предизвиканото от обвиняемия пътно произшествие е последвала смъртта на жената, съобщиха от прокуратурата.

Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, Й.Т. е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за определяне на мярката му за неотклонение "задържане под стража".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

..

преди 2 години

жалко за жената, Бог да я прости.. имала е още поне 15-20 год живот да се радва и допринася..НО защо дали румънец българин турчин и нт не кара така в Гърция или Швейцария или Германия? отделно санкциите ок но задкормилното устройство като е просто и комплексирано на глиган как да стане?

28

Анонимен

преди 2 години

Българинът, румънеца и турчина трябва да свикне с мисълта че не е сам на пътя! Има хора които нямат да кажем неговите рефлекси и е длъжен да се съобразява с тях! Всеки има право да е на пътя и правилника за движение е създаден точно за тази цел! Всеки е длъжен да е максимално бдителен и да даде всичко от себе си за да предотврати инцидент дори да е в правото си на предимство. Безотговорното бързане, изпреварване, засичане и минаването на червено води до лоши последствия!

27

Анонимен

преди 2 години

Преди 2 години ходих до Костанца. Дали защто е курорт или просто там има повече санкции, но всички караха изключително културно. Полиция през 20-30км., много добри пътища, маркировка ... Стана ми много гадно, че всички са се научили че тук няма санкции и в България карат като изтървани.

fallback