Снимка: БГНЕС

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на всички детски и спортни площадки в страната. Това става след инцидент с дете на футболното игрище в асеновградския квартал  Долни Воден".

 Проверката трябва да бъде извършена от местните власти, а резултатите да се докладват в кратък срок.

Още по темата
При осъществяването й контролните органи трябва да предприемат всички предписани от нормативните актове мерки с цел защита сигурността на населението, уточняват от държавното обвинение.

Инцидентът в Долни Воден, за който стана известно днес, се е случил преди около 2 седмици. Детето по спешност е било прието в пловдивска болница.

То е вече в добро състояние. Говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев съобщи, че по случая е образувано досъдебно производство, предаде БНР.

"Извършен е бил оглед! Разпитани са свидетели, прилагани са писмени материали, да се установи фактологията по случая. Позитивното е, че утре детенцето ще бъде освободено от болницата, изписано без опасност за живота за домашно лечение. По самото досъдебно производство, към момента, няма произнасяне на прокурор по същество. Продължава разследването", каза Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase