Снимка: Министерство на правосъдието

Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши се срещна с министъра на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му. По време на срещата Кьовеши заяви, че разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, трябва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото, съобщиха от министерството.

Кьовеши и Стоилов са обсъдили и темата за специализираното правосъдие. Гостът е изразил становище, че въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според европейския главен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието.

Още по темата

Проф. Стоилов е запознал Лаура Кьовеши с приоритетите си като служебен министър на правосъдието. Той заявил, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.

Служебният министър е отбелязал високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на европейската прокуратура. Той е изразил готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Кьовеши е подчертала, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Тя е допълнила, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.

Коментари Напиши коментар

110

До 107

преди 1 седмица

Напълно прав си,не може да няма корупция в Румъния, но там има политици и висши чиновници осъдени ефективно и са над 1100 души За доходите да не говорим.Преди 30г.ни завиждам за високите ни заплати, а през последните 12г.докато ни управляваше полиглот Бай-Ганьо драстично ни изпревари...за ужас на българите.

109

1

преди 1 седмица

До Диана,а твоя бойко,да не е баксверлското куче,той,тоже е комунист,и до 11.07.2021г.г-ца Кьовеши,каза да се приключи с висшите политици

108

Диана

преди 1 седмица

Иска му се на БСПарското куче да захапе кокала в ЕС, но ..нътц! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!