Снимка: МП
fallback

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов прие днес държавния печат от своята предшественичка на поста Десислава Ахладова.

"Обществото до голяма степен свързва правосъдие със справедливост, въпреки, че министерството не извършва правораздавателна дейност. Очакванията на гражданите са много големи", каза Стоилов след церемонията.

"За този кратък период очакванията към мен, като представител на кабинета, са още по-големи, защото често хората смятат, че независимо от времето, с което разполага едно служебно правителство, то трябва да направи нещо повече, за да решава проблемите", допълни министърът и очерта няколко групи задачи, които стоят на дневен ред.

Сред тях той посочи подобряването на администрирането на ръководените от министерството дейности в интерес на гражданите, открояването на проблемните области в изпълняваните от ведомството функции и изготвянето на оценка на въздействието от прилагането на определени закони, съобщиха от министерството.

Министърът коментира и започналата дискусия за специализираното правосъдие. "Смятам, че трябва задълбочен преглед на тази около десетгодишна дейност и главно на нейните резултати", посочи той.

От своя страна Десислава Ахладова благодари на екипа на министерството за съвместната работа и им пожела да продължават да отстояват професионализма си. Тя пожела успех на новия министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Г-н министър, бихте ли прочели изказването на проф.Л.Корнезов относно предложение-то на ГЕРБ за специализиран съд.Той пледира, че този съд е в противоречие на чл.119. ал.3 на ЗСВ и че това не е специализиран, а извънреден съд за разправа с противниците на ГЕРБ и че съдът е ПОЛИТИЧЕСКИ. Казва,че това е началото на полицейска държава. Всичко това се потвърждава и добавям, че шефът на СпП Гешев става гл.прокурор по инициатива на Б.Б. и Ст.Цацаров и неговите спецпрокурори атакуваха Президентството.

20

До Анонимен 20

преди 2 години

Да, много е построено през комунизма, но срещу труд за без пари или за жълти стотинки на обиковения човек. А знатните *** папкат хайвер с вино, обикалят по командировки до Масква и се чудят каква мръсотия да направят на точно тези хора, които им вършат черната работа под страх от терор - кой да пратят в Белене, кой да натопят за враг на народа, кой директно да премахнат физически. Спрете да хвалите вашия комунизъм, който доведе до няколко фалита на страната въпреки робския труд на народа!

19

Анонимен

преди 2 години

До 21Хайде да не започваме и темата за краденето след 1989 година, от която нищо не си разбрал, макар че твърдиш, че знаеш как е. Подал си се на масовото промиване на мозъци и повтаряш като латерна лъжа след лъжа. За разлика от теб гледах и виждах, а не слушай как ме лъжат.

fallback