Снимка: БГНЕС
fallback

С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната Николай Ненчев е оправдан по обвинението за неизпълнение на договори с руската компания РСК „МиГ“ относно ремонта и доставката на резервни части за самолети МиГ-29, съобщиха от ВКС.

С решение от днес, 10 май 2021 г., по наказателото дело срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, тричленен състав на Върховния касационен съд оставя в сила въззивното решение от 13 юли 2020 г. на Софийския апелативен съд.

Oще по темата

Мотивите на решението не са публични, тъй като делото е с гриф за сигурност.

Делото е образувано по касационен протест срещу решението на Софийския апелативен съд, с което е потвърдена изцяло присъдата от 02.07.2019 г. на Софийския градски съд.

С първоинстанционната присъда подсъдимият Николай Ненчев е признат за невиновен и е оправдан по повдигнатото обвинение за извършено престъпление по служба по чл. 282, ал. 3 вр. ал. 2 вр. ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – министър на отбраната на Република България, не изпълнил служебни задължения, произтичащи от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, и от това са настъпили значителни вредни последици за българската армия, като случаят се явява особено тежък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Гражданин

преди 2 години

Aми той ,,независимият съд,, го оправда напълно само,че т.н. временна комисия дали ще го оправдае? Особено пък ако Президентът назначи за МО Николай Цонев. Така,че мокета да хваща самолета за Занзибар където понаправи приятели по време на мача на Тервел Пулев. Това решение на съда е нищожно защото е платено.

17

Камен

преди 2 години

Натиснаха копчето на бюрека.И добре че НЕ ги ремонтираха в раша.Колко от нашите пари потънаха там!

16

Анонимен

преди 2 години

И ти ли, Бруте, си невинен?Пантеон на новите светци безсребърници ще се направи от оправданите мъченици - Софиянски, Костов, Ненчев и т.н.

fallback