Снимка: Pixabay
21-годишният Иван Белишки, син на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, е пуснат под парична гаранция от 10 000 лв. Той бе задържан заради среднощен пътен инцидент с 3 блъснати коли и потрошена витрина на магазин и офис. Това информираха от прокуратурата.
 
Районна прокуратура – Пазарджик – Териториално отделение – Панагюрище привлече Иван Белишки като обвиняем за това, че на 30 март 2021 г., в гр. Панагюрище, при управление на лек автомобил по непредпазливост е причинил значителни имуществени вреди на три автомобила, магазин и офис. Това е престъпление по чл. 343 ал. 1 буква А вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.
Още по темата
 
Спрямо обвиняемия Иван Белишки е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 10 000 лева. Разследването на инцидента продължава, като се извършват разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и предстои изготвянето на множество експертизи.
 
Делото за пътното произшествие ще бъде взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура и от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase