Снимка: БГНЕС

Джок Полфрийман е напуснал България. Австралиецът от два месеца не е в страната, съобщи bTV.

Фрийман беше освободен предсрочно от затвора през 2019 г., след като излежа близо 12 години от присъдата си. Той беше осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Предсрочното му освобождаване предизвика остра реакция в обществото.

Още по темата

Наложената му забрана за напускане на България беше отменена от съда и той е заминал законно и без проблеми. До момента не е ясно дали е изплатил кръвнината на семейството на убития студент.

На 20 ноември 2020 година ВАС окончателно отмени наложената на Джок Полфрийман принудителна мярка за напускане на страната.

Той заяви, че не е съгласен, че е убил Андрей Монов умишлено и по хулигански подбуди и твърди, че става дума за неизбежна самоотбрана. Освен това изказа съмнения, че свидетелите – приятели на Андрей Монов, са премълчали истината пред съда, а експертизата на записите е манипулирана, пише БГНЕС.

"Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ, който ме е пазил досега. За 12 години всички, които са ме защитавали са българи. Имам голямо доверие на хората тук", заяви Полфрийман докато беше в центъра за временно настаняване в Бусманци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase