Снимка: БГНЕС
fallback

България е обект на интензивен разузнавателен интерес на Русия заради ролята си в Черноморския регион и като член на ЕС и НАТО, коментира бившият съветник в ДАНС Алексей Петров пред Нова телевизия.

Oще по темата
Според него случаят с разбитата група, която е събирала данни за модернизацията на армията ни в полза на Русия е класически шпионаж - с инструкции, обучение, конспиративност.

Той очаква арестуваните да лежат дълго в затвора, защото доказателствата срещу тях са безспорни.

"Няма нищо изненадващо и необичайно. Разузнаване срещу контраразузнаване е една от най-древните игри, а шпионажът е втората най-древна професия в света", каза още Алексей Петров.

Междувременно военният съд остави 5-има от арестуваните по шпионския скандал в ареста. Заседанията се проточиха от неделя по обяд до понеделник сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 3 години

Ще лежат докато Толупа и Каскета са на власт.Паднат ли от стола няма да лежат а ще лежат тези които са ги вкарали.

63

Осведомен

преди 3 години

Митал чрез руските агенти пак разузнава колко скраб може да получи от военните поделения за долар

62

В чия полза ?

преди 3 години

смях , единствени в европа хванахме 12 руски шпиони за една година , и не ги е страх директно в руското посолство влизат , те 2001 г обвиниха пок Янев , които е арестуван пред вратата на руското посол че бил хвърлил чантата със секрет информ през оградата е той е напълно оправдан от съда , тези акт. мероприятия на хунтата са голям срам . Защо пишман Джамбаски още на 28.02 внася предложение в ЕС за разширяване на санкции су Русия защото са били хванати шпиони в България

fallback