Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Искам да изкажа съболезнования на всички близки, но аз нямам нищо общо с тази трагедия и затова трябва да бъда оправдан. Тези думи изрече пред съда обвиняемият Йоан Матев, пише "24 часа".

Делото за убийството в Борисовата градина върви към финал, а съдът се оттегли на тайно съвещание.

Очаква се днес да бъде прочетена присъдата. Адвокат Стоянка Маркова, която защитаваше подсъдимия Йоан Матев, се оттегли като негов защитник. Ина Лулчева продължава защитата.

Във вторник прокуратурата поиска максимално наказание от 12 години затвор за Матев за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина. Тъй като Матев е бил непълнолетен по време на престъплението, това е най-високото наказание.

По време на пледоариите във вторник, той проговори за първи път от 5 години след убийството на 15-годишния Георги и 3 години, след като бе арестуван. Тогава Матев отрече да има нещо общо със смъртта на Георги, който издъхна, прободен от нож на пейка в парка на 2 юни 2015 г.

Довереникът на родителите на Георги адвокат Станислава Каракушева пледира за обезщетение от по 200 000 лева на всеки от тях.

Йоан Матев бе зад решетките 3 години и 2 месеца. Той бе пуснат под домашен арест с електронна гривна на 22 април миналата година заради COVID-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар